RSS

Répatorta olaj nélkül

A böngészés során az is kiderült, hogy az olajat helyettesíthetjük pépesített ananásszal. Így kapjuk az alábbi receptet:

(Az adagot egy 27*18 cm-es üvegtálban sütöttem meg)

2 tojás
1/2 csésze kristálycukor
1/2 csésze barna cukor
1 csésze pépesített ananász
1 csésze liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 1/2 csésze reszelt sárgarépa
(kb. 20 dkg)
1 marék mazsola
1 marék aprított dió/mogyoró/mandula

A tojást el kell keverni a cukorral, majd az ananászpéppel. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukros-tojásos ananászhoz. Ezután mehet bele a reszelt répa is. A répát a nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, mert különben sok lesz benne a lé. Ne keverjünk bele túl sok levegőt, csak legyen belőle egy egynemű massza. A masszát kivajazott, kilisztezett formában kell sütni 180°C-on (én alsó+felső fűtőszálas funkciót választottam). Szerintem kell neki 1 óra, különben nem sül meg eléggé. Sajnos én csak 50 percig sütöttem ezt is, és talán egy kicsit oda is ragadt, így amikor kiborítottam a formából, el is tört. Viszont szerintem szép lett a textúrája:

A tapasztalataim:

ANANÁSZ és CUKOR: Az olajat egy az egyben ananásszal váltottam ki. Pontosan egy 340 gr töltőtömegű konzervet törtem össze botmixerrel. Mivel ezek a konzervek maguk is édesek, a fent említett mennyiségű cukorral túl édes lett a süti. Legközelebb egy szűk fél csésze barna cukrot fogok használni.

ÍZEK: Én nem használtam mazsolát, sem dióféléket, de ennek csak az az oka, hogy nem voltak kéznél. Amit azonban beletettem az egy kevés frissen reszelt gyömbér (mert az viszont volt) és nagyon kellemes ízt adott a sütinek.

SÜTÉS: 180°C-on 50 percig sütöttem, amint már fent említettem, ez nem volt teljesen elég, el is tört, ezért is javaslom az 1 órát.

CUKORBEVONAT: A legtöbb recept cukorbevonattal tartja igazinak a répatortát. Ezt vagy porcukor-víz keverékéből, vagy krémsajt-cukoréból kapják. Biztos voltam benne, hogy ez nekünk túl sok lenne, így a szeletek tetejére egy evőkanálnyi mascarponét tettem.

Eredeti bejegyzés a répatorta élményről

 

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

%d blogger ezt szereti: