RSS

Csúsztatott palacsinta

  • 10 dkg cukor
  • 3 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 7 dl tej
  • gyümölcs (ízlés szerint)

A cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot a 6 tojás sárgájával és a kicsit megmelegített vajjal simára keverünk. A lisztet és a tejet lassan hozzáadjuk (most ezeket mértem, de szemre és érzésre szoktam, hogy olyan sűrű palacsintatészta állagú legyen). A tojásfehérjét jól felverjük és a kész palacsintatésztát belekeverjük (én a fehérje habba szoktam önteni a tésztát és habverővel jó homogénre elkeverem).

Ezután már lehet is sütni. Én egyszerre két sütőben szoktam, mert ez nagyban lerövidíti az elkészítéséhez szükséges időt.

Csak az egyik oldalát kell megsütni és a nyers, habos oldalával felfelé egy tányérra egymásra pakolni. Minden darabot a maradék cukor és a másik 2 zacskó vaníliás cukor keverékével megszórjuk. Így is nagyon jó, de még lehet közé szórni bármilyen fagyasztott (vagy akár friss) gyümölcsöt is. Például nagyon jó lesz összhatás ribizlivel.

A sok cukor miatt nagyon könnyen leragad (nem teflonos serpenyőben nem is állnék neki) és mivel csak félig sütjük meg ezért könnyen el is szakad a tészta, de ez nem baj, mert a selejteket már menet közben meg lehet enni.

28 cm átmérőjű palacsintasütőben 14 palacsinta lesz belőle, amiket szépen egymásra halmozva a végén 8 kiadós adagra vághatunk.

 

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

You are commenting using your Twitter account. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

You are commenting using your Facebook account. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

You are commenting using your Google+ account. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Követés

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

%d blogger ezt szereti: