RSS

Almás béles

Anya múltkor azt kérte, hogy ne darabokra vágjam az almát, hanem nagy lyukú reszelőn reszeljem. Hát ma megszületett a válasz. Fogtam a Horváth Ilona szakácskönyv Almás béles receptjét, azaz

30 dkg lisztet
15 dkg vajat
2 evőkanál tejfölt
egy csipet sót

és gyorsan elkészítettem a tésztát. A töltelékhez 1,3 kg almát a kérés szerint lereszeltem és összekevertem az Amerikai almáspite fűszerkeverékének felével. Azaz

7,5 dkg cukor
2 dkg liszt
1/4 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
1/4 teáskanálnyi őrölt fahéj

keverékét összekevertem az almával, amit rátettem az alsó tésztalapra, majd a töltelékre jött az újabb tészta. A felső tésztaréteget villával megszurkáltam, majd sűrített tejjel kentem meg, hogy csillogjon kicsit és szép legyen a színe is. Nem, nem a tésztakedvelőknek kedvez ez a süti, de nálunk ez az irányzat jön be.

Én 35*25 cm-es üvegtálban sütöttem. Ha valaki mégis jobban szeretné a tésztát a tölteléknél, akkor javaslom, használjon kétszeres tésztamennyiséget.

Hőfok: 180°C
Alsó-felső fűtőszál
70 perc (mert nedes a töltelék)

 

2 responses to “Almás béles

  1. Horváth Eszter

    február 8, 2010 at 9:30 du.

    Ez az almás béles valami isteni volt! Ezentúl nem sütök hagyományos almás lepényt :)

     
  2. Zs

    február 8, 2010 at 9:34 du.

    Örülök, hogy ízlett.

     

Hozzászólás

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
Követés

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

%d honlapszerkesztő ezt szereti: